Vlaggenmast in de tuin

Vlaggenmast in de tuin

Hoog in de boom

Het is altijd verstandig om een hoog punt te zoeken voor je vlag, zodat deze mooi kan wapperen in de wind. Heb je een hoge boom in het midden van je tuin staan, zoals een eikenboom of een esdoorn? Dan heb je gelijk de alternatieve optie voor een vlaggenmast gevonden. Knoop de vlag om het hoogste punt van de stam (maar doe dit wel voorzichtig en houd je goed vast). In de praktijk kan het voorkomen dat de vlag gaat ‘hangen’ of verstrikt raakt tussen de takken. Daarom is het ook mogelijk om de vlag verticaal op te hangen. Bevestig het doek dan bijvoorbeeld stevig takken aan de takken met een paar tie ribs of touw. Wil je liever een vlag van een kleiner formaat in de boom hangen? Schaf dan een wimpel aan. Deze decoratie is ook geschikt voor de minder hoge bomen, zoals de Japanse sierkers. De kleuren van de vlag staan dan mooi in contrast met de roze bladeren.

Het dak op

De vlag kan ook vanaf een andere hoogte in de wind wapperen, bijvoorbeeld vanaf het dak van jullie tuinschuurtje. Zo kunnen alle buren zien dat het feest is. Schaf in dit geval nog wel een kleinere vlaggenmast aan, zodat de vlag echt de hoogte ingaat en niet schaaft tegen het dak van het schuurtje. Wanneer de vlag te laag hangt slijt het doek niet alleen snel, het kan ook een irritant geluid veroorzaken voor jou en de buren. Er zijn online ook nog andere handige accessoires verkrijgbaar, zoals een mastknop. Hierdoor wikkelt de vlag niet om de mast heen. Deze is verkrijgbaar in verschillende varianten zodat het altijd bij de stijl van jouw tuin past. Het is verder natuurlijk ook mogelijk om de vlag onder het afdak te hangen, wanneer er een open schuurtje in je tuin staat.

Sierlijk knopen

Een vlag kan natuurlijk ook laag bij de grond blijven. Heb je grote bloempotten in de tuin en kunnen deze wel wat decoratie gebruiken? Knoop dan de vlaggen sierlijk om de potten van de buitenplanten heen. Zo versier jij bijvoorbeeld je laurier, sinaasappelboom of buxus op een feestelijke manier. Je kunt natuurlijk ook de bloempot ‘inpakken’ met de vlag voordat je de buitenplant in de pot stopt. Maak je geen zorgen over dat het stof snel vies wordt. Kwalitatieve goede vlaggen worden gemaakt van zwaar polyester, waardoor ze wel tegen een flinke regenbui kunnen. Zitten er moddervlekken in het doek? Dan kan je de vlag uitwassen op 40 graden.

tl_files/garden-and-flowers/article-images/vlaggenmast/MOH-0516-2297.jpg