Dahlia

Dahlia kan goed in pot of mand
Dahlia kan goed in pot of mand

Dahlia's zijn sterke, rijke en lange bloeiers die een bijzondere aanvulling vormen in de nazomerborder. Door de opvallende bloemen te combineren met bescheidener herfstbloeiers, bladplanten en siergrassen ontstaat een prachtig effect.

Er zijn zeer veel kleuren verkrijgbaar, zet ze echter niet allemaal door elkaar en kies liever voor een beperkt kleurenschema. Bij de 'Classic' serie heeft het blad een donkere, grijspaarse tint zodat de plant ook voor de bloei al decoratief is. Een andere fraaie dahlia met donker blad is de oranje Dahlia 'David Howard'. Heel mooi zijn ook de pioenbloemige dahlia's zoals de bekende rode 'Bishop of Llandaff' (foto) en de roze 'Fascination'. Zelfs de zeer grootbloemige 'Café au Lait' (met de kleur van koffie met veel melk) wordt weer gebruikt, bijvoorbeeld bij het blad van de pluimpapaver (Macleaya).

 

 

Dahlia's verlangen een plaats in de zon en zijn zeer geschikt om van te plukken. Door verwelkte bloemen te verwijderen wordt de bloei verlengd. Zaadknoppen kunt u van bloemknoppen onderscheiden door er in te knijpen, de zaadknoppen zijn zacht en er komt vocht uit.

 

tl_files/garden-and-flowers/article-images/dahlias/MOH-0807-4125.jpg

 

 moh


Reacties op dit artikel

Dahlia

Nog geen reacties aanwezig