Moderne tuinstijl

Moderne tuinstijl

Een strakke tuin met duidelijke lijnen en een rustige lay-out. Dit zijn kenmerken van de moderne tuinstijl. Ben je benieuwd wat de moderne tuinstijl te bieden heeft? Hieronder wordt de moderne tuinstijl verder toegelicht.

 

Vormgeving van de moderne tuin

Een moderne tuin staat bekend om de strakke belijning en duidelijke structuur. De vormgeving is strak, eenvoudig, modern en verrassend. In de moderne tuin is er meestal veel ruimte over voor tuinmeubilair en daarmee is een moderne tuin dus zeer geschikt voor het buitenleven.

 

Tuinbestrating

Het is mooi om in deze type tuin verschillende soorten materialen te gebruiken. Daarnaast kunt u de tuintegels in verschillende legpatronen plaatsen. Een banenverband creƫert een strak uiterlijk. Hout en natuursteen zijn mooie materialen om praktische onderdelen te bestraten, zoals een terras voor tuinmeubilair of paden. Tot slot is grind ook vaak terug te zien in de moderne tuin.

 

Moderne plantjes

Blok beplanting zoals taxus, beuk of laurier zijn ideaal voor de moderne tuin. Met losse plantjes zoals bamboes wordt er een extra natuurlijke uitstraling meegegeven. Bloeiende planten zoals lavendel en hortensia zijn perfect geschikt voor het benutten van grote oppervlakken.

 

Tuinmeubilair

De kleuren zwart, wit en grijs zijn de basis van een moderne stijl. Veel mensen denken dat een moderne strakke tuin saai is, maar daar is niets van waar. Met beplanting, variatie in tuinbestrating en wat gekleurde accessoires kunt u heerlijk genieten van het buitenleven in de moderne tuinstijl. Een trend in de moderne tuin is een focus op duurzaamheid. Je tuinmeubilair kan je hier op afstemmen door te kiezen voor tuinmeubilair met een FSC-keurmerk. Het is een erkende organisatie die duurzame bosbouw stimuleert.


Onderhoud moderne tuin

De beplanting is beperkt, de moderne tuin wordt namelijk gezien als een onderhoudsvriendelijke tuin waar rust en ruimte centraal staan. Vaak wordt dezelfde soort bij elkaar geplant, dit is makkelijk voor de onderhoud.

Wanneer er gekozen wordt voor een vijver is de tuin, vraagt dit uiteraard ook om enige onderhoud. In de moderne tuin is er best veel groen te vinden, maar de beplanting is erg onder de controle. Er geen enkel onkruid te zien, het is belangrijk voor de moderne tuin dat het er netjes en strak eruit ziet! Goed je tuin onderhouden is dus een belangrijk onderdeel.