Planten steunen

Planten steunen

Nu de planten flink aan de groei zijn kan het nodig zijn de planten op te binden of wat extra steun te geven.

Probeer de planten zo te steunen dat er een redelijk natuurlijk ogend resultaat ontstaat. Een hele bos die aan een stok vastgesjord zit, dat ziet er toch meestal niet zo fraai uit.

Bossig groeiende planten kun je steunen met metalen plantensteunen, er zijn diverse systemen verkrijgbaar. Lange stengels van zonnebloemen, riddersporen en dahlia’s kunnen steun krijgen van een bamboestokje. Bind de stengels op meerdere punten aan om te voorkomen dat ze precies bij het binddraad omknakken.

tl_files/garden-and-flowers/article-images/Opbinden/MOH-0909-9607.jpg

Tuintouw en raffia zijn geschikt om de vrij tere stengels van vaste planten mee aan te binden. Geplastificeerd metalen draad is steviger en wordt vaak toegepast bij houtige gewassen. Verstelbare kunststof binders zijn handig omdat ze heel goed weer te verwijderen zijn. Ze zijn er in heel zachte uitvoeringen, geschikt voor vaste planten, en in steviger vormen die bij heesters gebruikt kunnen worden. Voor klimplanten zijn speciale kunststof binders verkrijgbaar. Kijk eens bij een goed gesorteerde zaak voor de handigste bindmaterialen in je eigen tuinsituatie.

 

 moh


Reacties op dit artikel

Planten steunen

Nog geen reacties aanwezig