Realiseer jouw droomtuin

De mooiste tuinmeubels

Jouw droomtuin realiseren: 5 tips

Je tuin is de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de zon. Juist daarom is het belangrijk dat je tuin aan jouw wensen voldoet. Na een aantal jaar ben je misschien toe aan iets nieuws en wil je een droomtuin realiseren. Een droomtuin is voor iedereen anders, maar er zijn een aantal handige tips waar iedere tuinbezitter mee uit de voeten kan. Lees hier 5 handige tips om je droomtuin te realiseren.

Tip 1: Maak een lijstje

Voordat je zelf aan de slag gaat of een hovenier inhuurt voor de tuinaanleg, is het slim om een lijstje te maken met alle dingen die je in je droomtuin wil doen. Denk aan een plek om te zonnen, een speelhoek voor de kids, een bloemenborder en een terras waar een loungebank op past. Denk bijvoorbeeld aan een vijver, nieuwe bestrating, een overkapping en de beplanting. Hierdoor krijg je een beter beeld van je precieze wensen en kan je prioriteit geven aan ideeën. Zo heb je de mogelijkheid om bepaalde dingen later te laten doen als je budget niet alles toelaat.

tl_files/garden-and-flowers/article-images/droomtuin/MOH-0714-7516 van boven.JPG

Tip 2: Denk goed na over de beplanting

Niemand geniet van een dorre, kale tuin. Dit is gemakkelijk te voorkomen door ervoor te zorgen dat er altijd iets in bloei staat in de tuin. Maak daarom een overzicht van welke planten je in de tuin wil en wanneer ze in bloei staan. Dan geniet je elk seizoen van andere bloeiende bloemen, planten en struiken en raak je nooit uitgekeken.org bovendien voor zoveel mogelijk groen in de tuin, zo wordt het een heerlijke en ontspannende plek om te vertoeven.

tl_files/garden-and-flowers/article-images/droomtuin/MOH-0807-4186 verlichting.JPG  tl_files/garden-and-flowers/article-images/droomtuin/MOH-0606-620 verlichting.jpg

Tip 3: Breng genoeg verlichting aan

Tijdens lange zomeravonden in de tuin kan verlichting geen kwaad. Goede tuinverlichting geeft je tuin veel sfeer en hiermee zet je de mooiste elementen in je tuin in de spotlight. Ben je trots op je prachtige heester? Zet een spot in de tuin die ‘s avonds de heester aanlicht. Dit geeft niet alleen sfeer, maar zo geniet je ook van je tuin als het buiten donker is.

tl_files/garden-and-flowers/article-images/droomtuin/MOH-0809-8286 recycling.jpg recycling van tegels en keitjes

Tip 4: Hergebruik uit je huidige tuin

Het feit dat je toe bent aan een andere tuin, zegt natuurlijk niet dat je alles uit je oude tuin weg moet gooien. Hergebruik elementen uit je tuin die je mooi vindt en die het nog goed doen, denk bijvoorbeeld aan de beplanting, maar ook aan je pergola. Zo bespaar je op de kosten en geef je delen van je huidige tuin een tweede leven.

tl_files/garden-and-flowers/article-images/droomtuin/MOH-19691 huis.jpg

Tip 5: Vergeet je huis niet

Hoewel de focus ligt op je tuin, wil je voorkomen dat je in je nieuwe tuin je stoort aan de buitenkant van je huis. Het is daarom belangrijk om hier ook aandacht aan te besteden als je gaat voor je droomtuin. Kijk bijvoorbeeld of de verf op je kozijnen toe is aan vernieuwing en als je gevel vies is, maak je door middel van gevelreiniging je vieze gevel weer stralend.

 

tl_files/garden-and-flowers/article-images/droomtuin/Gardenandflowers - Droomtuin 2.jpg