Het onderhouden van je lounge set tijdens de winter

In eerste instantie kopen veel mensen een lounge set om er tijdens de warme zomermaanden in te kunnen vertoeven. Dit neemt niet weg dat je er ook tijdens de wintermaanden van kunt genieten. Op een koude, maar zonnige winterdag met een lekkere kop warme chocolademelk: heerlijk genieten in je eigen lounge set in de open lucht, eventueel met een dekentje. De lounge set moet dan natuurlijk wel het hele jaar door buiten staan. Om er voor te zorgen dat dit geen impact heeft op de levensduur en de uitstraling van de set zijn hier enkele tips voor het onderhoud.

 

Aluminium lounge set

Aluminium lounge set

Kies je voor een aluminium loungeset dan heb je een duurzaam en weerbestendig tuinmeubel. Van loungesets die zijn gemaakt van aluminium is bekend dat ze slechts zeer weinig onderhoud vereisen. Het is wel nodig de set af en toe te reinigen. Je kunt dit gewoon doen met een sopje waar vloeibare zeep aan is toegevoegd. Let op, gebruik nooit een schuurspons of agressieve reinigingsmiddelen. Doe je dat wel, dan bestaat het risico dat het materiaal wordt beschadigd.

Outdoor textiel lounge set

Heb je outdoor textiel lounge set dan heb je een weerbestendig tuinmeubel dat altijd buiten kan blijven staan. Er is slechts zeer beperkt onderhoud nodig en de set is gemakkelijk schoon te maken. Hou er rekening mee dat het wel van belang is om deze lounge set zo goed mogelijk te beschermen tegen Uv-straling, vocht, stof en vuil.

tl_files/garden-and-flowers/advertentie-images/Latour/hout arizona.jpg

Houten lounge set

Heb je een houten lounge set? In dat geval is het van belang om er rekening mee te houden dat deze minimaal één keer per jaar moet worden behandeld. Bovendien hangt het verdere onderhoud een beetje af van wat je verwacht. Laat je een hardhouten lounge set bijvoorbeeld op natuurlijke wijze vergrijzen of wil je dit juist tegengaan? Ben je toch op zoek naar een mogelijkheid om je houten lounge set te beschermen tegen de invloeden van het weer, maar kun of wil je ze tijdens de winter niet opbergen? Dan kan een beschermhoes de perfecte oplossing bieden.

tl_files/garden-and-flowers/advertentie-images/Latour/vlechtwerk fotopag-52-boven.jpg

                                                                                                     Lounge set van vlechtwerk

Lounge set van vlechtwerk

Een vlechtwerk lounge set heeft een klassieke uitstraling maar beschikt over een uitstekende duurzaamheid en kwaliteit. De set kan in principe het hele jaar door buiten blijven staan. Het merendeel van de mensen kiest er toch voor om het meubilair binnen te plaatsen. Blijft de set buiten staan? Dan biedt een beschermhoes eigenlijk voldoende bescherming. Vervuiling van het vlechtwerk is eenvoudig op te lossen met een warm sopje. Vaak spoelt de regen het grootste deel van het vuil al weg.

tl_files/garden-and-flowers/advertentie-images/Latour/4 seasons kingston-provance-3.jpg

                                                                                                      4 Seasons Outdoor lounge set

4 Seasons Outdoor lounge set

Wil je een mooie lounge set, maar heb je echt niet veel tijd om deze te onderhouden? In dat geval kun je voor een 4 Seasons Outdoor lounge set (latour-lith.nl) kiezen. Een dergelijke lounge set is weerbestendiger in vergelijking met nagenoeg alle andere loungesets op de markt. De kussens zijn amper 2 uur na een regenbui alweer droog.

RVS lounge set

Een RVS lounge set kan het hele jaar door buiten blijven staan. Weersomstandigheden hebben nauwelijks impact op dit materiaal. Het enige wat je hoeft te doen is regelmatig zand en stof verwijderen. Op deze manier zul je merken dat een RVS lounge set zonder enige moeite de winter door komt.