De mooiste meubels voor de tuin

De mooiste tuinmeubels

Er komen steeds meer producten om het buiten wonen te veraangenamen, zoals tuinmeubels in allerlei fraaie kleuren en vormen, weerbestendige kussens en royale loungesets. De tuin wordt zo een verlengstuk van de woning, een buitenruimte om in te wonen. Binnen is buiten en buiten is binnen. Fraai vormgegeven en comfortabel tuinmeubilair mag daarbij vanzelfsprekend niet ontbreken. Net als bij de inrichting van het huis is het een uitdaging om van deze extra woonruimte iets heel persoonlijks te maken. Met de juiste kleuren en materialen is een omgeving te creëren waarin je je thuis voelt.

Hier doe je meer inspiratie op voor je eigen tuin.

 

tl_files/garden-and-flowers/article-images/Tuinmeubelen/MOH-0706-0225.jpg

De plek van het terras

Een ruim terras met mooi tuinmeubilair staat bij de meeste tuineigenaars bovenaan het wensenlijstje. Het terras is bovendien vaak de plek in de tuin waar je de meeste tijd doorbrengt, de inrichting mag dus veel aandacht krijgen. Situeer een terras waar je veel wilt zitten zoveel mogelijk uit de wind. Misschien kan het terras zelfs overdekt worden?  Een overdekt, beschut gelegen terras kan het aantal avonden dat je buiten kunt eten waarschijnlijk verdubbelen.

 

tl_files/garden-and-flowers/article-images/Tuinmeubelen/MOH-0408-2514.jpg

Plaats een tuinbank zo dat je een mooi uitzicht op de tuin hebt. Misschien op een plek waar de laatste zonnestralen komen? Of heb je juist meestal  ’s morgens tijd om even buiten te zitten? Houd je van zonnebaden kies dan een prettig ligbed of een hangmat. Een weerbestendige poef of een voetenbankje zorgt bij onverwacht bezoek voor extra zitruimte. De stoelen die bij de eettafel passen moeten comfortabel zitten, zodat je op een mooie zomeravond heel lang kunt natafelen.

 

tl_files/garden-and-flowers/article-images/Tuinmeubelen/MOH-0507-6651.jpg

De laatste trends in tuinmeubels

Het sortiment tuinmeubels is flink in beweging, er zijn steeds meer modellen met vlechtwerk in allerlei tinten, meubilair met en combinatie van verschillende materialen en weerbestendige stoffen in kleuren zoals antraciet, appelgroen en lichtblauw. De vormgeving voor tuinmeubilair wordt ook steeds fraaier: de grenzen tussen design voor buiten en design voor binnen vervagen.

Het is dus lastig om te kiezen. Let bij je keuze op het materiaal, de kleur, de vorm en de grootte van de tuinmeubels. Bekijk van te voren goed of de maten goed op je terras passen. Ook is het belangrijk tuinmeubilair te kiezen dat aansluit bij de stijl van je tuin. Bekijk het sortiment tuinmeubels daarom eerst eens rustig  voor je een definitieve keuze maakt. Door voor één materiaal te kiezen, hooguit twee verschillende materialen, en voor kleuren die goed op elkaar aansluiten, ontstaat er een mooi geheel en versterk je de gekozen stijl van je tuin.

 

tl_files/garden-and-flowers/article-images/Tuinmeubelen/tuinstoel groen.jpgtl_files/garden-and-flowers/article-images/Tuinmeubelen/madrid blauw.jpg tl_files/garden-and-flowers/article-images/Tuinmeubelen/madrid grijs.jpg