door Modeste Herwig
(reacties: 0)

Moestuin in zak en bak

tl_files/garden-and-flowers/blog-images/MOH-0510-3624 2.jpg

In plantzakken en bakken maak je makkelijk zelf een mooie moestuin. Als er een klein oppervlak beschikbaar is zal het niet om een grote oogst gaan, maar natuurlijk wel om het plezier van het kweken.

Wil je gegarandeerd succes kies dan voor makkelijke soorten zoals sla, snijbiet, spinazie, courgette en kruiden zoals bieslook en peterselie. De groenten hoeven niet beslist keurig in de rij te groeien, je kunt verschillende soorten combineren. Plant er bijvoorbeeld eetbare bloemen tussen, zoals de oranje goudsbloem. Deze plant groeit in de afgebeelde moestuinbakken tussen de aardbeien.

Fruit kan ook goed in de siertuin groeien. Een kleine appelboom, misschien als leivorm, of kies voor een kruisbes op stam. Aardbeien groeien goed in potten, een doornloze braam of een druif kan over de pergola groeien.

Rijkbloeiende kruiden zoals bieslook en marjolein verdienen een plekje in een zonnige border.

Is er ergens een kaal hoekje in de tuin? Zet daar dan een pompoen of courgette.

Aparte groenten

Ga je zelf aan de slag met moestuinieren dan hoeft het niet bij sla en tuinkers te blijven. Er is een groot assortiment van groenten en andere eetbare planten. Bijna alles kun je zelf zaaien en planten in maart en april, ook erg leuk én educatief voor kinderen. Kijk eens naar zaden van de witte komkommer, gestreepte bietjes en patisson. Of zaai spagettipompoen, hartjestomaten en lablab. Er zijn diverse verzendbedrijven die groentenzaden via hun webwinkel opsturen.

Wil je echt alles weten over het kweken van groenten, kruiden en klein fruit bekijk dan het Moestuin e-boek. Het e-boek is zo ontworpen dat je het goed kunt lezen op een smartphone of tablet.

Download de gratis demo van 100 pagina’s of schaf het complete boek van 900 pagina’s + 70 filmpjes aan voor € 3,99 op www.herwiggarden.info

tl_files/garden-and-flowers/blog-images/Omslag_e-boek-moestuin-herwiggarden.jpg

Ga terug


Reacties op dit artikel

Inloggen is nodig om te kunnen reageren of vragen te stellen.
Bent u nieuw hier? Maak dan nu gratis een account aan.